102_5400

Educaţie prin coaching la “Şcoala Altfel”, pentru elevii liceului Nicolae Ciorănescu

Articol aparut initial in Gazeta Dambovitei

Cu ocazia săptamănii “Şcoala Altfel”, elevii liceului Nicolae Ciorănescu din Târgovişte au avut ocazia să participe marţi, 8 aprilie, la o activitate de educaţie prin coaching, organizată de către Asociaţia Europe Direct Târgovişte, în colaborare cu iniţiativa “Coaching în Târgovişte” , coordonată de către Alina Goanţă, Life & Business Coach. La activitate au participat 30 de elevi din clasele IX-XI, care au venit curioşi să afle mai multe informaţii despre coaching şi despre cum îi poate ajuta coaching-ul să se pregătească mai bine pentru examenul de Bacalaureat.

Activitatea a fost facilitată de către Alina Goanţă, care le-a explicat elevilor cum poate fi “coaching-ul antrenament pentru viaţă şi de ce presupune un angajament constant pentru atingerea unui anumit obiectiv”. Alina i-a provocat pe elevi să se întrebe ce importanţă are în viaţa lor absolvirea examenului de bacalaureat şi ce şi-ar dori să facă ulterior cu viaţa lor.

Elevii au aflat şi povestea liceelor tehnologice implicate în proiectul “Zburd – Educaţie prin coaching” www.zburd.ro, derulat de către Asociatia ROI şi au vizionat şi filmul “Ba se poate” – film documentar privind modul de lucru aplicat în cadrul proiectului şi impactul acestuia asupra elevilor, profesorilor, atât din punct de vedere al schimbării la nivel personal, cât şi ca rezultate obţinute în ceea ce priveşte comunicarea profesori – elevi, creşterea ratei de promovabilitate şi reducerea absenteismului.

În continuare, elevii s-au grupat în echipe şi au identificat şi prezentat către colegii lor câte o idée pe care au reţinut-o după vizionarea filmului. Cu această ocazie, s-a facut încă un pas pentru conştientizarea impactului pe care îl are coaching-ul ca şi metodă educaţională, dorinţa organizatorilor fiind aceea de a atrage resursele necesare pentru implementarea proiectului “Zburd – Educatie prin coaching” şi la nivelul judeţului Dâmboviţa.

Bogdan Marian, elev Liceul Nicolae Ciorănescu