Educatie pentru examenele vietii

Activitate realizata in cadrul proiectului „Coaching in Targoviste”

Joi, 16 aprilie, ne-am adunat un grup de oameni curiosi si inimosi ca sa dezbatem subiectul educatiei pentru fericire. Concluzia a fost ca ne dorim cu totii ca educatia sa ne pregateasca nu doar pentru examenele scolare, ci si pentru examenele vietii.

Intalnirea a fost facilitata de catre Alina Goanta, Accredited Senior Coach si Project Leader pentru initiativa Coaching in Targoviste.

“In urma dezbaterii despre educatia prin coaching ce a avut loc anul trecut, am inteles ca fericirea, dezvoltarea sunt pasi pe care trebuie sa-i urmez in viata. Dupa acea dezbatere i-am invitat pe cei de la Coaching in Targoviste la liceul meu (Liceul Tehnologic “Nicolae Cioranescu” Targoviste), iar eu si colegii mei am avut oportunitatea de a participa la inca o sesiune de coaching din care am acumulat multe informatii benefice. Am inteles toti faptul ca BAC-ul este o treapta importanta a vietii si ca este necesar sa o urcam cu brio.

In viata se petrec multe lucruri frumoase legate de oamenii care se schimba prin mici discutii. Asa sunt si colegii din echipa de coaching, te fac sa te schimbi radical si sa intelegi lucruri despre viata, scoala, bac si facultate. Pe mine cei din echipa de coaching m-au facut sa ma schimb si sa inteleg ca viata nu-i aceea pe care o vad eu. Implicandu-ma alaturi de ei si facand anumite activitati, am inceput sa devin un om motivat si sa inteleg ca, implicandu-ma in diverse activitati, o sa ma dezvolt si o sa invat multe lucruri pe care nu le stiu, iar pe viitor or sa imi fie de folos pentru treapta ce urmeaza, si anume, examenul de bacalaureat. Coaching-ul pentru mine a fost o echipa in cadrul careia am invatat ca niciodata nu-i prea tarziu sa ma implic pentru a ma dezvolta.” (Bogdan Vintila, elev, voluntar in cadrul echipei Coaching in Targoviste)

Multumim Institutul pentru Fericire, Consiliul Judetean al Elevilor Dambovita si Biblioteca Judeteana Dambovita pentru sustinere, precum si tuturor celor care au fost prezenti alaturi de noi.