Educatia Altfel II

IRSCA Gifted Education este o organizatie non-profit ce promoveaza si sprijina dezvoltarea persoanelor cu talent in toate domeniile, stiinta, arta, management, leadership si formeaza resurse umane capabile sa rezolve problemele de mare complexitate ale vremurilor noastre.

“Prin gifted education se respecta natura divina a omului si nu omul-marfa, omul de consum. Noi promovam omul creator, omul capabil sa-si dezvolte potentialele.” (Florian Colceag, Presedinte IRSCA Gifted Education)

Proiectul Educatia altfel II isi are originea in proiectul Educatia altfel, implementat in perioada august 2011 – mai 2012. In cadrul proiectului Educatia altfel s-a simtit nevoia de continuitate, de un nou proiect care sa duca mai departe seria activitatilor si care sa vizeze doua aspecte definitorii: promovarea strategiei de educatie non-formala si realizarea unui parteneriat scoala-ONG prin intermediul unei retele de persoane resursa..

Proiectul raspunde necesitatii de a imbunatati nivelul de realizare a interactiunii dintre educatia nonformala si educatia formala la nivelul invatamantului romanesc pentru a asigura un invatamant de calitate, eficient si performant, bazat atat pe cunoastere, cat si pe dezvoltare personala in randul elevilor. Proiectul include o serie de activitati (teambuilding, open space, laboratoare, etc) menite sa promoveze in mod direct educatia nonformala si voluntariatul.