18 ianuarie 2016, Seara dezvoltare emotionala: Automotivarea

Motivația este forța interioară care ne impulsionează să acționăm în direcția  a ceea ce ne dorim. Cu ajutorul motivației îndeplinim diferite sarcini, adoptăm comportamente și obiceiuri noi, construim relații, luăm decizii importante și mergem mai departe chiar și atunci când nu ne este ușor.

Ce ne rămâne însă de făcut atunci când motivația noastră fluctuează sau… nu mai este de găsit? Ce rol joacă emoțiile noastre în acele momente și cum pot deveni ele resurse interioare pentru automotivare?

Te invităm să descoperim împreună răspunsurile la întrebările de mai sus în cadrul „Serii de Dezvoltare Emoțională”, un workshop experiențial, cu conținut 90% practic, ce se desfășoară într-o atmosferă caldă și prietenoasă, în care să te simți în siguranță să explorezi lumea emoțiilor tale prin exerciții de coaching și introspecție ghidată.

Despre dezvoltarea emoțională

Emoțiile noastre funcționează ca un sistem intern de ghidare, în egală măsură delicat și sofisticat. Uneori ne plac butoanele care se activează, alteori nu. Câteodată înțelegem de ce s-au activat unele și nu celelalte, altă dată pare că nu avem nici cea mai mică idee. Uneori sistemul operează în mod programat, alteori intră în stare de alertă și pare că tot ceea ce putem face este să reacționăm la mesajele de alarmă. Pentru toate aceste situații există instrucțiuni de utilizare, iar prin studiul și exersarea acestora putem deveni tot mai abili în navigarea prin lumea noastră interioară. 

Capacitatea de a recunoaște și de a înțelege propriile emoții, capacitatea de a le exprima și de a acționa în baza acestora în mod ecologic și constructiv, precum și capacitatea de a le transforma în resurse motivaționale se numără printre componentele de bază ale inteligenței emoționale. Exersarea și dezvoltarea acestora contribuie la creșterea armoniei interioare, a încrederii în sine și a capacității de adaptare la schimbare, aducând totodată mai multă claritate și motivație în luarea deciziilor.

Beneficii

  • Conștientizezi emoțiile care influențează diferite aspecte din viața ta;
  • Înțelegi impactul emoțiilor asupra gândurilor, comportamentelor și deciziilor tale;
  • Îți dezvolți capacitatea de a-ți accepta și descifra emoțiile;
  • Îti dezvolți capacitatea de a-ți exprima emoțiile într-un mod ecologic și constructiv;
  • Îți transformi emoțiile în resurse interioare pentru schimbările pe care ți le dorești.

Facilitator

Alina Goanță este Accredited Senior Coach (IIC&M) cu formare în Solution Focused Coaching și Practician Certificat Points of You ™ – The Coaching Game, având o experiență de coaching de 4 ani. După 8 ani de activitate în domeniul resurselor umane, în medii corporate și antreprenoriale, Alina a ales o nouă carieră în coaching din curiozitatea de a descoperi oamenii din spatele diferitelor roluri profesionale și din dorința de a-i susține în propriile lor procese de descoperire de sine și de evoluție personală.

Unul dintre citatele preferate ale Alinei este “You were put on this earth to achieve your greatest self, to live out your purpose, and to do it fearlessly”. (Steve Maraboli)

Te invităm să o cunoști mai bine pe Alina pe site-ul ei: www.coachingforchange.ro

Informații logistice

Workshop-ul începe la ora 19:00 și are o durată de 2 ore și jumătate.

Locatie: Institutul pentru Fericire, Bd. Dacia, nr.14, Bucuresti

Pentru mai multe detalii și înregistrarea la eveniment, vă rog să accesați acest link

Vă așteptăm alături de noi!